Picture of the author
Picture of the author

Nieuws

3-4-2024

April = de Maand van de Filosofie met als thema Chaos

Op vrijdag 5 april start deze maand met de Nacht van de Filosofie, in de Arminiuskerk te Rotterdam. Nadat je interessante lezingen hebt bijgewoond is het natuurlijk ook eens leuk om zelf aan de slag te gaan. Dat kan tijdens een Filosofisch Flitsgesprek. Deze gesprekken worden verzorgd door de filosofisch practici van het Denklokaal Rotterdam.

Nacht van de Filosofie  - Arminius

In de Maand van de Filosofie zijn er in heel Nederland nog veel meer dingen te doen.

Zie de link hieronder voor het programma voor de Maand van de Filosofie.

Agenda — Maand van de Filosofie

Ben je daarnaast nieuwsgierig geworden naar andere activiteiten die Het Denklokaal organiseert? Zie deze link voor de volledige agenda.

Het Denklokaal - Rotterdam

15-3-2024

Filosofisch Café Bibliotheek Schiedam

Het Denklokaal Rotterdam komt naar Schiedam! We gaan daar eens in de maand een Filosofisch Café verzorgen. Met interessante thema's:

Familie: 24 maart

Chaos: 21 april

Vrijheid: 26 mei

(vrije) tijd: 30 juni

Schrijf je nu snel in via de site van de bibliotheek of via de site van het denklokaal. Het Denklokaal - Rotterdam

Zie voor meer informatie: Filosofisch Café (debibliotheekschiedam.nl)

31-1-2024

Er staan weer leuke dingen te gebeuren! Het Denklokaal, een collectief van Filosofisch practici uit de regio Rotterdam, staat vanaf de maand februari op de Jongerenvloer in de centrale bibliotheek van Rotterdam. Om de week op de vrijdagavond verwelkomen wij jongeren die durven te denken.

Ik heb er al heel veel zin in!

Voor meer info zie: Durf te denken! - De Bibliotheek Rotterdam

5-10-2023

Goed nieuws voor alle mensen die nieuwsgierig zijn naar een Filosofisch gesprek, maar nog niet goed weten wat ze kunnen verwachten. In de bibliotheek van Ommoord kun je gratis kennismaken met het Filosofische Spreekuur. Mijn collega Nelleke Krol (net als ik ook verbonden aan Het Denklokaal) zal daar iedere maandag in oktober van 14:00 tot 16:00 het Filosofische Spreekuur verzorgen.

Zie voor meer informatie: Filosofisch inloopspreekuur - De Bibliotheek Rotterdam

5-10-2023

Samen staan we sterk! Deze echte Rotterdamse mentaliteit hebben ook de Filosofisch Practici van regio Zuid Holland. We hebben onze krachten gebundeld en Het Denklokaal opgezet. De activiteiten zijn te volgen op mijn eigen site als ook de site van Het Denklokaal. Hou ons in de smiezen :)

Het Denklokaal

Zomer 2023

Ook deze zomer hebben we weer op de parade gestaan. Wat een feest was dat zeg! Elke zondag heeft een aantal bezoekers kennis kunnen maken met wat een Filosofisch Practicus nou eigenlijk doet in de spreekkamer. Het was leuk om te zien hoeveel mensen er enthousiast werden van even goed denken over je eigen denken.

23-7-2022

Durf te denken op de Parade!!! Samen met mijn collega's uit het Gilde en HUMAN staan we dit jaar elke zondag op de Parade. Je kunt daar gratis kennismaking met een filosofisch gesprek. Helemaal gratis en voor niets wijzer worden!

Op de volgende data verzorg ik het spreekuur samen met een collega.

- 31 juli in Utrecht

- 7 augustus in Utrecht

- 28 augustus in Amsterdam

De andere data staan mijn collega's op de Parade.

Filosofisch Spreekuur - De Parade - Het enige rondreizende theaterfestival ter wereld

Links

Zie hieronder een aantal interessante links.